Duurzaamheid als kernwaarde

Tja, duurzaamheid… Die kreet komt de laatste tijd erg vaak langs. Op het nieuws, in de krant en op internet lees je heel veel over wat we onze planeet aandoen. Of het nu de plastic soep is, de verbranding van het amazone gebied, de mondiale veeteelt en broeikasgassen of de gevolgen van industriële visserij. Als je dat allemaal leest word je overmand door de grootsheid van het probleem en het gevoel dat jij als individu daar niet zo veel invloed op kan uitoefenen. Daar heb je het mis!

Bij Hop&Grapes geloven we er in dat je juist als individu het verschil kan maken! Want als er maar genoeg individuen dat gaan doen wordt je vanzelf samen een grote invloed. Een invloed die wel het verschil kan maken. Begin dus bij jezelf en moedig anderen aan je voorbeeld te volgen. Dat geldt voor zowel privé personen als voor ondernemingen. Allemaal kunnen we eens kritisch naar onze activiteiten en beslissingen kijken. In heel veel gevallen is het mogelijk dingen anders te doen die goed zijn voor onze aardbol en niet perse negatieve consequenties hebben voor je beurs of je winstgevendheid van je bedrijf.

Wij hebben besloten om op de volgende manier ons steentje bij te dragen en we roepen jullie hierbij op om mee te doen! Allereerst de kern van ons bedrijf: Duurzaamheid. We willen alleen werken met leveranciers die duurzame producten ontwikkelen en verkopen. De grootste winst qua duurzaamheid wordt behaald door producten te maken die heel lang mee gaan. Dit om te voorkomen dat er door een korte levensduur vaker geproduceerd, vervoerd, verpakt en vernietigd moet worden. Alle producten in de winkel zijn ontwikkeld voor een lange levensduur.

Ten tweede planten we een boom bij iedere order die geplaatst wordt. Het planten van bomen heeft verschillende belangrijke voordelen. Bomen zetten CO2 om in zuurstof en verminderen zo de opwarming van de aarde. Daarnaast houden bomen CO2 vast en geloven we er in om hier veel meer gebruik van te maken in woningbouw maar ook in meubelbouw. Als we bomen die uitgegroeid zijn omzetten naar huizen, gebouwen en meubels die lang mee gaan helpen we CO2 te minimaliseren. Als we meer bomen gaan gebruiken moeten we er natuurlijk ook meer planten. En dat is precies wat we samen kunnen doen! Dit doen we in samenwerking met staatsbosbeheer onder de campagne “Nederland plant bomen”.

Ten derde hebben we nog een doelstelling. Als Hop&Grapes willen we een recycle stroom opzetten om producten die we verkocht hebben aan het einde van de levensduur ook weer terug te nemen en te recyclen. Dat kan als we het allemaal samen doen. Jij, als consument, haalt het product uit elkaar aan het einde van de levensduur. Hop&Grapes als verkopende partij haalt die producten op en in samenwerking met de fabrikanten recyclen we de spullen en worden materialen en onderdelen hergebruikt waar mogelijk. Dan is de cirkel pas echt rond!

Zijn we nu te rooskleurig aan het denken? Misschien. Maar we nemen in ieder geval stappen en dat is tevens de eerste stap naar een oplossing! Doe met ons mee!

Hop&Grapes

 

© Copyright - 21deg